Senaste nytt 10 september

Som ni säkert vet så väntar stora lättnander av restriktioner/rekommendationer från FHM den 29 september. Detta förenklar förstås arrangerandet av O-EVENT 2021.
 
Samtidigt finns vissa faktorer som gör att helgen kommmer planeras lite annorlunda mot ett normalår:
 

  • Borås Arena kommer användas för EM-kvalsmatcher i fotboll för damer. Detta gör att vi planerar för tävlingsarena på Alideberg för Sprint by Night. Alltså samma arena som ZOOrientering. Downhill Up n’ Downhill Sprint förläggs till foten av Rya Åsar.
  • För att ha lite sunt förnuft och motverka en eventuell fjärde coronavåg så kommer vi ha vissa åtgärder kvar för att minska smitta. T ex kanske vi begränsar möjlighet till dusch och förlänger startdjup. Vi kanske även sköter prisutdelningar i ett digitalt manér för att undvika att folk dröjer sig kvar på arenan. Vi har även planer kring matbespisning utomhus på arenorna för att minska trängsel på restauranger / matsalar.
  • På grund av tightare planeringstid, ovisshet, samt att motverka smittspridning så är planen just nu att erbjuda endast 300 boendeplatser på skolförläggning. Vi kommer ge tips på flera andra boendeplatser där ni själva kan sköta bokningar.
  • På grund av tightare planeringstid, ovisshet, samt planer kring längre startdjup på tävlingarna så kommer vi hoppa över aktivitetsbanan i år. Vi kommer invänta pandemireaktioner hos Borås Stadsparksbad och Borås Simarena kring vad som kan vara möjligt där. Men bokning av Gocart / Laserdome / Lazergame / Navet / Hop n pop m.m. kommer säkerligen bli möjligt. Vi ska utreda gruppbokningsmöjligheter som vanligt där nu.

 
I övrigt ser det i alla fall nu ut som att tävlingarna kommer kunna köras utan deltagartak. Hurra!
Vi ska arbeta för att kunna öppna anmälan till tävlingarna via eventor 1 okt.
Boende Mat & Aktivitet öppnar vi i så fall likaså via hemsidan 1 okt.
Nästa informationsuppdatering sker senast 29 sep.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.