Författararkiv: o-event

O-EVENT 2020 STÄLLS IN

Det är med stor frustration och sorg som vi igår kväll fick ta beslutet att ställa in årets upplaga av O-EVENT.
 
Detta har förstås bakgrund i Folkhälsomyndighetens senaste riktlinjer för Västergötland som kom igår.
 
Vi hoppades in i det sista att vi kanske skulle kunna tolka råden på ett sätt där det var möjligt att arrangera ändå. Men efter mer läsning och framförallt tydliga instruktioner från RF ((länk till PDF) så finns det inget tvivel om att vi måste ställa in för vuxna.
 
Vi begrundade sedan huruvida vi skulle anordna för enbart ungdomar födda efter 2005 och senare. Men vi tolkar råden som att träning får bedrivas, men icke tävling. Dessutom så kräver ungdomar logistik som kommer involvera vuxna, och sannolikt även logi. Detta går då emot övriga råd från Folkhälsomyndigheten.
 
Således kom vi då fram till att vi ställer in totalt. Alltså för både vuxna och ungdomar. Tyvärr.
 

Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

Nya riktlinjer från Folkhälsomyndigheten för Västergötland kommer tas ställning till ikväll

Idag gick Folkhälsomyndigheten ut med nya riktlinjer för Västergötland (länk).
 
Bland annat avråds deltagande i tävlingar. Vi kommer i ledningsgruppen att ta ställning till detta under kvällen. Därefter publicerar vi vad vi kommer fram till.
 

Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

Nya deltagarplatser släppta

De nya platserna har nu släppts! (Söndag 25 okt kl 11.20.)
 

Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

Nya deltagarplatser släpps söndag 25 okt

Under veckan har vi fått godkänt på ny revision av polistillståndet. Stor glädje!!
 
Detta medför att vi kan släppa 350-500 nya startplatser till vardera tävling.
 
Nya deltagartaken blir:

 • Sprint by Night: 770st
 • Up n’ Downhill Sprint: 890st
 • ZOOrientering 1 050st

 
De nya platserna släpps på söndag 25 oktober. Under öppnandet vill vi uppnå två saker:
 

 1. Att ni ska slippa stå och vänta i ovisshet på att anmälan öppnar.
 2. Att undvika eventuell överbelastning som kan ske om många anmäler samtidigt.

 
Kompromissen är att vi öppnar anmälan någon gång mellan kl 11.00 – 12.00 svensk vintertid.
 
Ni anmäler er först via Eventor. Därefter gör ni en bokning av starttid (länk). Läs gärna igenom instruktionerna i tidsbokningen först.
 

Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

Uppdatering kring anmälningsläget

Under veckan som gått har vi fått enorm återkoppling från deltagare. Kul att se allt intresse! Men också mycket jobb förstås. Vi har stretat med att reda ut de flesta ärenden om tidsbokningar som blivit fel och andra anmälningsstrul. Om det är någon som inte fått respons på sitt ärende så skicka i så fall ett mail till info@o-event.se.
 
För er som redan anmält er via Eventor men inte fått tag på en startgrupp i tidsbokningen: Imorgon tisdag 20 okt kl 20.00 släpper vi upp de sista låsta tidsintervallerna. (länk)
 
Vi har även fått in en mängd tips på hur vi skulle kunna optimera vårt polistillstånd för att få in fler deltagare på ett fortfarande Coronasäkert sätt. Hade vi haft tillgång till all denna info i ett tidigare skede så hade eventet helt klart sett annorlunda ut. Men men, nu gör vi de åtgärder som vi kan / hinner med i det sena skede som vi befinner oss i.
 
Vi har fortfarande inte fått besked på vår första tillståndsansökan, och vi har nu lämnat in revisionsförslag. Vi har ödmjukt bett om att få besked under veckan. Om allt skulle gå vägen så kan vi under söndag 25 okt öppna ytterligare ca 400-500 platser per tävling. Om vi däremot bara får godkänt på vårt ordinarie tillståndsförslag så kommer vi öppna 20-70 platser per tävling. Det kan också landa i ett mellanting. Vi uppdaterar så fort vi vet!

 

Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

Anmälan stängd / pausad för tävlingarna

Tråkigt nog får vi meddela att vi i nuläget inte kan erbjuda fler startplatser till tävlingarna.
 
Vårt preliminära deltagartak har nåtts för samtliga tre tävlingar. Vi kommer gå igenom vilka som anmält sig först och eventuellt sålla bort anmälningar som inkommit sist. Om några dagar så kanske vi släpper på ytterligare platser om möjlighet finns.
 
Angående tidsbokningssystemet så har det uppstått några ärenden / lurigheter. Helt oundvikligt tyvärr. Vissa personer som skrivit in sig i tidsbokningen kan vara personer som anmält sig för sent i Eventor t ex. När vi gått igenom listorna mot Eventor så kommer det uppstå lediga platser. Då kommer vi meddela detta här på hemsidan.
 
Om ni upplevt något problem vid tidsbokningen så kan ni skicka ett mail och beskriva ärendet till info@o-event.se
 

Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

Anmälan till tävlingarna öppnar ikväll 9 okt

Äntligen!
 
Vi har kommit flera steg närmare ett genomförande av O-EVENT 2020. Ikväll 9 okt öppnar vi anmälan via eventor. Exakt klockslag vill vi inte gå ut med. Detta för att undvika eventuella överbelastningar om många gör en och samma sak samtidigt.
 
Att tänka på:
 

 1. Vi har skapat ett system för den invecklade tidsbokning som krävs för coronasäkringen. Den hittas här: http://www.o-event.se/tidsbokning2020 Kika gärna och läs instruktionerna.
 2. Anmäl er först via eventor. Därefter bokar ni tider. Eventoranmälan har prioritet.
 3. Länkar till eventor, tidsbokning och annat viktigt hittar ni som vanligt i högerkanten här på hemsidan.
 4. Flera oroar sig för att det ska vara högt tryck på anmälningen. Tänk på att det är något tusental långväga gäster som i år inte lär kunna dyka upp. Från vårt håll tror/hoppas vi att det kommer finnas platser kvar även efter idag.

 
Välkomna till O-EVENT 2020!

 

Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

O-EVENT 2020 – Coronaläget

Hösten närmar sig och vi hoppades som alla andra att återhämtningen efter coronapandemin skulle gått lite snabbare.
 
Vi har väntat på nya riktlinjer så länge som möjligt men nu är det dags att vi lägger fram en plan så att ni deltagare kan ha något att förhålla er till.
 

 1. Planen är att arrangera någon form av arrangemang. Sannolikt i mindre tappning än vanligt.
 2. 10 september kommer vi presentera information nästa gång.
 3. Preliminärt öppnar vi någon form av anmälan 1 oktober.

 

Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

ZOOrientering – Strul med Livelox

Uppdatering1: Problemet har nästan ordnat sig efter en lösning som medför att banorna syns på bekostnad av förbjudna områden och staketpassager. Men det är fritt fram att loxa loss nu!
 
Uppdatering2: Nu är även passager och förbjudna områden löst.
 
Vi har tyvärr råkat ut för någon form av bugg i Livelox som gör att banpåtrycket inte visas korrekt för ZOOrientering. Gissningsvis något som har att göra med konvertering av banfiler mellan olika OCAD-versioner. Under huven ser allt bra ut, men i den publika vyn syns endast kontrollringar utan banstreck eller kontrollsiffror.
 
Vi har suttit ett bra tag med detta nu utan resultat. Nästa steg är att få hjälp från Livelox-supporten. Ursäkta olägenheten. Vi återkommer med uppdatering.

 

Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

ZOOrientering – Ett rekordstort safari

Sista dagen av O-EVENT 2019 blev sannerligen ett stort safari i Borås Djurpark. 3150 anmälda starter gjorde det med snäv marginal till det största sedan starten av O-EVENT. Därmed summerar vi också över 7049 anmälda starter för hela helgen.
 
Snön föll på åsarna kring Borås under natten men nere i Viskan-dalen fick vi barmark över 0-graderssträcket.
 
Resultat, livelox, sträcktider, LEDX Cup-sammanställningen m.m finns i högerspalten här på hemsidan. Foton hittas även på vår facebook-sida.
 
Vi är djupt tacksamma för intresset i arrangemanget och vår stad. Vi bjuder er gladeligen till nya äventyr under kommande år.
 
Fyll gärna i enkäter och kvarglömt-formulär.
 

Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar