AKTIVITETER 2018

Nedan ses uppdaterad information för 2018 års upplaga. De viktigaste uppdateringarna vi gjort är borttagning av 5-kamp på Borås Simarena, återinförande av Stadsparksbadet som renoverades under förra året.
 
Stadsparksbadet har dessutom ny och enklare prissättning, samt nya öppettider.
 
Vi har alltid jobbat hårt för att hålla anmälningsperioden så lång som möjligt, men i år tvingar skollokalerna oss att korta ner perioden till att sluta lite tidigare. Nämligen 21 oktober.

 
 

Aktiviteter genom O-EVENT

 

 


 

Returnyhet: Stadsparksbadet

Efter ett år av renovering är nu stadsparksbadet återigen öppet! Det kommer vara tillgängligt exklusivt för O-EVENT-deltagare efter lördagens Downhill Sprint mellan kl 17.00-20.00 (insläpp startar 17.00 och man ska vara klar och ute ur omklädningsrummen 20.00). OBS! Dessa tider uppdaterades 16 okt.

 

Anmälan sker genom anmälningsformuläret här på hemsidan. Stadsparksbadet i Borås är ett av landets mest beryktade äventyrsbad. Här finns bilder på bassänger och rutschkanor.

 

Efter renoveringen har ordinarie priser ökats, men efter återinvigningen så har vi nu förhandlat priserna igen och fått en betydligt enklare modell än tidigare. Nämligen samma pris för alla åldrar.

 

Pris:

 • Alla åldrar: 55:-

 

 

 


 

5-kamp på Borås Simarena: Ersatt

Notera att förra årets badaktivitet med simkamp på Borås Simarena försvinner detta år. Det var en aktivitet som ersatte Stadsparksbadet under renoveringen.

 

Vissa kommer säkerligen bli missnöjda med beslutet, men vår bedömning är att båda aktiviteterna inte kan samexistera med god upplsutning på båda.

 

 

 

 

Navet Science Center

För nyfikna och naturvetenskapsintresserade vill vi likt tidigare år presentera extra öppettider och förmånliga priser hos vårt eget Navet Science Center. Navet besöker man när man vill på lördag mellan 15.30-19.30.
För att garanterat få plats anmäler man direkt i anmälningssystemet här på hemsidan, men det finns även möjlighet till drop-in på själva lördagen.

Priser:

 • Vuxen: >18 år, 100:-
  (80:- med grupprabatt) (ord.pris 110:-)
 • Ungdom: 5-17 år, 70:-
  (50:- med grupprabatt) (ord.pris 80:-)
 • Barn: 1-4 år, 0:-
 • Grupprabatt, -80:-
  Vid anmälan av 4 vuxna eller ungdom dras automatiskt 80:- bort från avgiften. Exempelvis blir det för 4 personer alltså vardera 80/4=20:- rabatt, och för 6 personer 80/6~=13:- rabatt.

 

 

 

 

Aktivitetsbanan

Till årets upplaga av O-EVENT behåller vi hög kapacitet på den alltid välbokade aktivitetsbanan. Antalet platser är omkring 400st, först till kvarn gäller. Ungdomar och ledare tar sig under lördagseftermiddagen igenom en rad olika stationer och äventyrliga aktiviteter i utomhusmiljö.

 

Pris: 70:-

 

Uppskattad utförandetid 50-60min. Man startar mellan 13.00 och 15.00 på lördagen. De sista som går i mål skall klara sig undan mörkret.

 

Deltagarna delas upp i klubblag eller mixade klubblag. Aktiviteten är öppen för barn/ungdomar mellan 6-16år. Alla lag måste ha en ledare/vuxen med sig. Ledaren ingår inte i laguppställningen. Ledaren får gärna prova aktiviteterna i mån av tid, men inte ingå i resultaträkningen. Ledaren skall då alltså inte anmäla sig i anmälningsformuläret och går med utan kostnad.

 

 

 

 

Lazergame / Laserdome

O-EVENT-turneringen i Lazergame / Laserdome fortsätter!

 

Ni som anmälde er i september såg att vi testade att erbjuda Lasertag utomhus som en nyhet. Detta lockade inte till sig tillräckligt med intresse så vi har nu slopat det och valt att köra på med förra årets erbjudande.

 

Under tre år har vi utsett ”O-EVENT:s bästa krigare”! genom Lazergame. Förra året lade vi till ytterligare en lokal att spela i och därmed erbjuder vi både ”Lazergame” och ”Laserdome”. Precis samma koncept, men två olika företag och två olika platser i Borås.

 

Turneringarna kommer gå ungefär samtidigt i respektive lokal. Notera att lokalerna är 1.5km ifrån varandra. Se eventkartan för exakt plats.

 

(Lördagen)
Lazergame 1: kl 14:10-15:30 (24 pers)
Lazergame 2: kl 15:45-18:15 (48 pers)
Lazergame 3: kl 18:30-21:00 (48 pers)

 

Laserdome 1: kl 16:00-17:00 (54 pers)
Laserdome 2: kl 17.00-19.00 (54 pers)
Det finns även möjlighet att boka övriga tider på Laserdome. Detta styr man upp själv till ordinarie priser via Laserdomes hemsida.
 

Pris: 95:- för 2×15 minuter. Priset är i stort sett spikat, men kan komma att revideras ett par kronor.
Anmälan till turneringarna sker här via hemsidan.
Dalarnas orienteringsförbund kommer spela på Lazergame-arenan (65:-/person). Övriga kommer spela på Laserdome-arenan. Lagindelning sker på plats.

 

 

 

 

Action & Event (Gokart)

Action & Event i västra Borås (även känt som ”GokartCity”) har såväl Lazergame och Gokart som relax, bastu och spexiga lekmaskiner. Lazergame bokas via o-event.se. Se ovan.

 

Men för övriga aktiviter såsom Gokart hänvisar vi till att man tar egen kontakt med Action & Event via deras hemsida.

 

 

 

 

Arkadhallen

Arkad- och flipper-hallen Pinballseye ligger vägg i vägg med Laserdome. Här har du två val: Antingen är du sugen på pinball eller så är du sugen på arkadspel (dator-spelmaskiner med mycket fysisk interaktion).

 

 • För 180:- får du spela antingen hur mycket pinball eller hur mycket arkadspel du vill!
 • Ordinarie pris är 200:-. Uppge att du är från O-EVENT i kassan så erhåller du 10% rabatt.
 • På lördagen är öppettiderna kl 11.00 – 21.00.
 • Fri drop-in gäller. Ingen föranmälan.

 

 

 

 

Hop n Pop

Trampolin- och parkourparken Hop n Pop är en nyhet från förra året. Den ligger bredvid Coop Forum i Borås. Här har du möjlighet att antingen hoppa runt helt fritt eller t ex styra upp en 5-kamp ihop med flera personer. Bokning sköts genom egen kontakt med parken.

 

 • För ca 150 – 280:- kan man hoppa hur mycket man vill i 60-120min.
 • 5-kamp med fika kan styras upp till pris av ca 200 – 300:- per person.
 • På lördagen är öppettiderna kl 10.00 – 18.00.

 

 

 

 

Upzone

Höghöjdsparken Upzone är ett häftigt äventyr beläget alldeles intill etapp 3 – ZOOrientering vid Borås Djurpark. Upzone erbjuder extra öppet under O-EVENT trots att säsongen är över. Bokning sköts genom egen kontakt med parken.

 

 • För ca 350 – 400:- per person får man en ca 2.5h lång äventyrskamp i träd med klätterselar.
 • För att få boka måste man anmäla minst 10 deltagare och ange att man är en del av O-EVENT 2018. Är ni inte tillräckligt många kan ni kanske gå ihop med en grannklubb som ni känner?
 • Föreslagna starttider är kl 14.00, 15.00 eller 16.00.
 • Observera att pannlampa kan komma att behövas.

 

 

 

 

Skulpturer och fasadkonst

Borås är oerhört känt för sina otaliga skulpturer. De senaste åren har även fasadkonst (No Limit Borås) tagit skruv. Under O-EVENT har du som deltagare som alltid möjlighet att tillgodogöra dig kulturskatten mitt i centrum. Tryckt material kommer finnas ute på arenan de första två etapperna. Här hittas även allt online:
 
Google-karta med både skulpturer och fasadkonst
Folder som beskriver konsten och även innehåller karta

 
Ytterligare kulturella upplevelser:
Textile Fashion Center
Fredag kl 7-20
Lördag kl 11-20
Söndag kl 11-17
Reception: vardagar 8-16

 

Textilmuseet
Fredag kl 12-17
Lördag-söndag kl 12-16

 

Kommentarer inaktiverade.