AKTIVITETER 2017

Aktiviteter genom O-EVENT

 

 

Nyhet: 5-kamp på Borås Simarena!

Stadsparksbadet har under alla tidigare år under O-EVENT varit ett välbesökt eftermiddagsäventyret på lördagen. I år blir det undantag eftersom stadsparksbadet renoveras ända till nästa höst 2018.
 

Detta gör att vi nu glatt presenterar ett annat spännande vattenäventyr! Istället för Stadsparksbadet så öppnar vi portarna till Borås Simarena. Simarenan ligger intill arenan för ZOOrientering (dag3) och ni känner säkert igen den eftersom duscharna använts där ett par år ihop med tävlingen.

 

Vi bjuder in till Borås Simarena till ett något lägre pris än Stadsparksbadet. Se nedan:

 • Vuxen: >18 år, 50:-
 • Ungdom: 7-17 år, 30:-
 • Barn: 1-6 år, 25:-
 • Inga grupprabatter

I priset ingår:

 • Fritt bad, med möjlighet att prova viss simutrustning såsom vattenpolo
 • Tillgång till bastu och relax
 • 30 minuter vattenbaserad 5-kamp med 35 deltagare åt gången

Simarena kommer vara tillgänglig på lördagen från kl 15.00 och beroende på antalet deltagare stänger arenan någon gång mellan kl 18 och 20.
Tidsschemat för 5-kampen annonseras ihop med PM för BMA. Max 350 platser.

 

 

 

 

Navet Science Center

Naturvetenskapssuccén fortsätter, och vi har ordnat extra öppettider och förmånliga priser hos vårt eget Navet Science Center. Navet besöker man när man vill på lördag mellan 15.30-19.30.
För att garanterat få plats anmäler man direkt i anmälningssystemet här på hemsidan, men det finns även möjlighet till drop-in på själva lördagen.

Priser:

 • Vuxen: >18 år, 100:-
  (80:- med grupprabatt) (ord.pris 110:-)
 • Ungdom: 5-17 år, 70:-
  (50:- med grupprabatt) (ord.pris 80:-)
 • Barn: 1-4 år, 0:-
 • Grupprabatt, -80kr
  Vid anmälan av 4 vuxna eller ungdom dras automatiskt 80kr bort från avgiften. Exempelvis blir det för 4 personer alltså vardera 80/4=20kr rabatt, och för 6 personer 80/6~=13kr rabatt.


Äventyrsbanan

Till årets upplaga av O-EVENT behåller vi hög kapacitet på den alltid välbokade äventyrsbanan. Antalet platser är omkring 400st, först till kvarn gäller. Ungdomar och ledare tar sig under lördagseftermiddagen igenom en rad olika stationer och äventyrliga aktiviteter i utomhusmiljö. Pris: 70:-/person.

 

Uppskattad utförandetid 50-60min, och eftersom lördagens tävling, Downhill Sprint, är förlagd till förmiddagen så går äventyrsbanan på eftermiddagen. Man startar alltså mellan 13.00 och 15.00 på lördagen.

 

Deltagarna delas upp i klubblag eller mixade klubblag. Aktiviteten är öppen för barn/ungdomar mellan 6-16år. Alla lag måste ha en ledare/vuxen med sig. Ledaren ingår inte i laguppställningen. Den får gärna prova aktiviteterna i mån av tid, men inte ingå i resultaträkningen. Ledaren skall då alltså inte anmäla sig i anmälningsformuläret och går med utan kostnad.

 

 

 

Lazergame / Laserdome

O-EVENT-turneringen i Lazergame / Laserdome växer sig ännu större!

 

Under två år har vi utsett ”O-EVENT:s bästa krigare”! genom Lazergame. Eftersom efterfrågan blivit så stor så erbjuder vi nu platser för upp till 150-200 deltagare. Detta genom att använda två lokaler i Borås. Både ”Lazergame” och ”Laserdome”. Precis samma koncept, men två olika företag.

 

Turneringarna kommer gå samtidigt i respektive lokal. Notera att lokalerna är 1.5km ifrån varandra. Se eventkartan för exakt plats.

 

(Lördagen)
Lazergame 1: kl 15:45-18:15
Lazergame 2: kl 18:30-21:00

 

Lazerdome 1: kl 15:45-18:15
Lazerdome 2: kl 18:30-21:00 (kommer läggas till i mån av intresse)
 

Pris: endast 50:- för 2×15 minuter
Anmälan till turneringarna sker här via hemsidan.
Dalarnas orienteringsförbund kommer spela på Lazergame-arenan. Övriga kommer spela på Laserdome-arenan.

 

 

 

Action & Event (Gokart)

Action & Event i västra Borås (även känt som ”GokartCity”) har såväl Lazergame och Gokart som relax, bastu och spexiga lekmaskiner. Lazergame bokas via hemsidan. Se ovan.

 

Men för övriga aktiviter såsom Gokart hänvisar vi till att man tar egen kontakt med Action & Event via deras hemsida.

 

 

 

Nyhet: Pinballseye

Arkad- och flipper-hallen Pinballseye ligger vägg i vägg med Laserdome. Här har du två val: Antingen är du sugen på pinball eller så är du sugen på arkadspel (dator-spelmaskiner med mycket fysisk interaktion).

 

 • För 180:- får du spela antingen hur mycket pinball eller hur mycket arkadspel du vill!
 • Ordinarie pris är 200:-. Uppge att du är från O-EVENT i kassan så erhåller du 10% rabatt.
 • På lördagen är öppettiderna kl 11.00 – 21.00.
 • Fri drop-in gäller. Ingen föranmälan.

 

 Skatehallen

Skatehallen i Borås erbjuder som standard gratis prova-på för första-gångs-besökare. De har öppet ordinarie tider 12.00-18.00 på lördagar, och så kommer det även att vara under O-EVENTs lördag. Det finns 3 BMX:er och 8 skateboards att låna gratis, samt instruktörer. Man är välkommen att prova på eller bara hänga och kika. Utanför finns även en parkour-bana.

 

 

 

Skulpturer och fasadkonst

Borås är oerhört känt för sina otaliga skulpturer. De senaste åren har även fasadkonst (No Limit Borås) tagit skruv. Under O-EVENT har du som deltagare som alltid möjlighet att tillgodogöra dig kulturskatten mitt i centrum. Tryckt material kommer finnas ute på arenan de första två etapperna. Här hittas även allt online:
 
Google-karta med både skulpturer och fasadkonst
Folder som beskriver konsten och även innehåller karta

 
Ytterligare kulturella upplevelser:
Textile Fashion Center
Måndag-tisdag kl 7-18
Onsdag-fredag kl 7-20
Lördag kl 11-20
Söndag kl 11-17
Reception: vardagar 8-16

 

Textilmuseet
Fredag kl 12-17
Lördag-söndag kl 12-16

 

Fashion Gallery
Torsdag kl 12-19
Lördag kl 12-16

Kommentarer inaktiverade.