AKTIVITETER 2018

Nedan ses uppdaterad information för 2018 års upplaga. De viktigaste uppdateringarna vi gjort är borttagning av 5-kamp på Borås Simarena, återinförande av Stadsparksbadet, samt tillägg av Lasertag utomhus.

 
 

Aktiviteter genom O-EVENT

 

 

Returnyhet: Stadsparksbadet

Efter ett år av renovering är nu stadsparksbadet återigen öppet! Det kommer vara tillgängligt för oss efter lördagens Downhill Sprint mellan kl 10.00-18.00 (bassängerna stänger 17.30). Anmälan sker genom anmälningsformuläret här på hemsidan. Stadsparksbadet i Borås är ett av landets mest beryktade äventyrsbad. Här finns bilder på bassänger och rutschkanor.

 

Efter renoveringen har priserna ökats något. Nedanstående priser är ordinarie, men efter återinvigningen av badet senare i september så kommer vi få uppdaterade priser. De lär bli förmånligare. Eftersom betalning av O-EVENT-fakturorna sker efter arrangemanget så är det inget problem för oss att sänka priserna retroaktivt även om ni gör en anmälan idag.

 

Priser:
Priserna kan komma sänkas

 • Vuxen: >18 år, 110:-
 • Ungdom: 5-17 år, 65:-
 • Barn: 1-4 år, 55:-
 • Familjebiljett, 250:-
  (2vuxna+3barn eller 1vuxen+4barn)

 

 

5-kamp på Borås Simarena: Ersatt

Notera att förra årets badaktivitet med simkamp på Borås Simarena försvinner detta år. Det var en aktivitet som ersatte Stadsparksbadet under renoveringen.

 

Vissa kommer säkerligen bli missnöjda med beslutet, men vår bedömning är att båda aktiviteterna inte kan samexistera med god upplsutning på båda.

 

 

 

 

Navet Science Center

För nyfikna och naturvetenskapsintresserade vill vi likt tidigare år presentera extra öppettider och förmånliga priser hos vårt eget Navet Science Center. Navet besöker man när man vill på lördag mellan 15.30-19.30.
För att garanterat få plats anmäler man direkt i anmälningssystemet här på hemsidan, men det finns även möjlighet till drop-in på själva lördagen.

Priser:

 • Vuxen: >18 år, 100:-
  (80:- med grupprabatt) (ord.pris 110:-)
 • Ungdom: 5-17 år, 70:-
  (50:- med grupprabatt) (ord.pris 80:-)
 • Barn: 1-4 år, 0:-
 • Grupprabatt, -80kr
  Vid anmälan av 4 vuxna eller ungdom dras automatiskt 80kr bort från avgiften. Exempelvis blir det för 4 personer alltså vardera 80/4=20kr rabatt, och för 6 personer 80/6~=13kr rabatt.


Äventyrsbanan

Till årets upplaga av O-EVENT behåller vi hög kapacitet på den alltid välbokade äventyrsbanan. Antalet platser är omkring 400st, först till kvarn gäller. Ungdomar och ledare tar sig under lördagseftermiddagen igenom en rad olika stationer och äventyrliga aktiviteter i utomhusmiljö. Pris: 70:-/person.

 

Uppskattad utförandetid 50-60min. Man startar mellan 13.00 och 15.00 på lördagen. De sista som går i mål skall klara sig undan mörkret.

 

Deltagarna delas upp i klubblag eller mixade klubblag. Aktiviteten är öppen för barn/ungdomar mellan 6-16år. Alla lag måste ha en ledare/vuxen med sig. Ledaren ingår inte i laguppställningen. Den får gärna prova aktiviteterna i mån av tid, men inte ingå i resultaträkningen. Ledaren skall då alltså inte anmäla sig i anmälningsformuläret och går med utan kostnad.

 

 

 

Nyhet: Lasertag / Lazergame

O-EVENT-turneringen i Lazergame och Laserdome tar ytterligare steg framåt!
 

Under tre år har vi utsett ”O-EVENT:s bästa krigare”! genom Lazergame och förra året även Laserdome. Eftersom efterfrågan blivit så stor så vill vi nu prova på att erbjuda ytterligare en nivå av spänning.

 

Låt oss presentera: Lasertag utomhus!
 
Det blir ett superhäftigt koncept med 8-12 personer per lag. 2 lag mot varandra samtidigt. Flera olika spelscenarion, t ex Capture the flag / King of the Hill / Deathmatch. Och framförallt då utomhus. Film och andra detaljer kan ses på wardog.se

 

Vi har fått ett fast pris för 4h speltid oavsett antal deltagare. Preliminärt kl 14.00-18.00 under lördagen. Både pris och speltid per person kommer alltså att bero på hur många deltagare vi lyckas få ihop. Se nedanstående scenarion.

 

Speltid
130-160 personer: 30min per person och lag
100-130 personer: 40min per person och lag
90-100 personer: 50min per person och lag

 

Pris
160 personer: 120:- per person
120 personer: 160:- per person
90 personer: 210:- per person
Betalning sker efter eventet är över. Därmed kan vi enkelt fastställa det slutgiltiga priset när vi vet utfallet.

 

Matcherna kommer gå av stapeln vid Kypegården. Se eventkartan för exakt plats. Där kommer det efteråt att finnas möjlighet till kallbad och bastu i en av Borås mysigaste badsjöar.

 

Det ska noteras att priset är 2-3ggr högre än Lazergame / Laserdome inomhus. Men ordinarie pris för Lasertag utomhus per person för mindre grupper är 375:-, så vi har ändå fått en kraftig rabatt. Hoppas detta ändå blir en rimlig nivå för att vi ska ha ett stort intresse.

 

Om intresset blir för lågt kommer vi att ställa in Lasertag utomhus. I början av oktober kommer beslutet att tas. Skulle det bli regn måste också Lasertag ställas in. I denna händelse spelas istället 2x15min på Laserdomes inomhusbanor. De håller sina lokaler allokerade som backup.

 

Inomhus
Vi kommer i vanlig ordning även erbjuda Lazergame inomhus. Då gäller 2×15 minuters matcher.

 

Lördag:
Lazergame turnering 1 (48 pers): kl 15:45-18:15
Lazergame turnering 2 (48 pers): kl 18:30-21:00
Laserdome backup: Backup allokerad kl 14.00-18.00 i händelse att det skulle bli regn på Lasertag utomhus.
Laserdome Övrigt: Det finns även möjlighet att boka övriga tider på Laserdome. Detta styr man upp själv till ordinarie priser via Laserdomes hemsida.
 

Pris: endast 65:- per person för 2×15 minuter. (Detta pris är inte helt förhandlat än och kan komma att justeras lite uppåt eller nedåt).
Anmälan till turneringarna sker här via hemsidan. Skulle Lasertag utomhus bli inställt så kommer mer inomhusplatser natt bli tillgängliga.

 

 

 

Action & Event (Gokart)

Action & Event i västra Borås (även känt som ”GokartCity”) har såväl Lazergame och Gokart som relax, bastu och spexiga lekmaskiner. Lazergame bokas via hemsidan. Se ovan.

 

Men för övriga aktiviter såsom Gokart hänvisar vi till att man tar egen kontakt med Action & Event via deras hemsida.

 

 

 

Arkadhallen

Arkad- och flipper-hallen Pinballseye ligger vägg i vägg med Laserdome. Här har du två val: Antingen är du sugen på pinball eller så är du sugen på arkadspel (dator-spelmaskiner med mycket fysisk interaktion).

 

 • För 180:- får du spela antingen hur mycket pinball eller hur mycket arkadspel du vill!
 • Ordinarie pris är 200:-. Uppge att du är från O-EVENT i kassan så erhåller du 10% rabatt.
 • På lördagen är öppettiderna kl 11.00 – 21.00.
 • Fri drop-in gäller. Ingen föranmälan.

 

 

 

Hop n Pop

Trampolin- och parkourparken Hop n Pop är en nyhet från förra året. Den ligger bredvid Coop Forum i Borås. Här har du möjlighet att antingen hoppa runt helt fritt eller t ex styra upp en 5-kamp ihop med flera personer. Bokning sköts genom egen kontakt med parken.

 

 • För ca 150:- – 280:- kan man hoppa hur mycket man vill i 60-120min.
 • 5-kamp med fika kan styras upp till pris av ca 200:- – 300:- per person.
 • På lördagen är öppettiderna kl 10.00 – 18.00.

 

 

 

Upzone

Höghöjdsparken Upzone är ett häftigt äventyr beläget alldeles intill etapp 3 – ZOOrientering vid Borås Djurpark. Upzone erbjuder extra öppet under O-EVENT trots att säsongen är över. Bokning sköts genom egen kontakt med parken.

 

 • För ca 350 – 400:- per person får man en ca 2.5h långt äventyrskamp i träd med klätterselar.
 • För att få boka måste man anmäla minst 10 deltagare och ange att man är en del av O-EVENT 2017. Är ni inte tillräckligt många kan ni kanske gå ihop med en grannklubb som ni känner?
 • Föreslagna starttider är kl 14.00, 15.00 eller 16.00.
 • Observera att pannlampa kan komma att behövas.

 

 

 

Skulpturer och fasadkonst

Borås är oerhört känt för sina otaliga skulpturer. De senaste åren har även fasadkonst (No Limit Borås) tagit skruv. Under O-EVENT har du som deltagare som alltid möjlighet att tillgodogöra dig kulturskatten mitt i centrum. Tryckt material kommer finnas ute på arenan de första två etapperna. Här hittas även allt online:
 
Google-karta med både skulpturer och fasadkonst
Folder som beskriver konsten och även innehåller karta

 
Ytterligare kulturella upplevelser:
Textile Fashion Center
Fredag kl 7-20
Lördag kl 11-20
Söndag kl 11-17
Reception: vardagar 8-16

 

Textilmuseet
Fredag kl 12-17
Lördag-söndag kl 12-16

 

Kommentarer inaktiverade.