LEDX Cup

LEDX Cup är ett samarbete mellan O-EVENT och pannlampstillverkaren LEDX. LEDX Cup är 3-dagarssammanställningen av O-EVENT, med fokus på klasserna DH 10 – DH 21. I DH21 är det dessutom omvänd startordning sista etappen, och de två segrarna vinner den absoluta värstinglampan LEDX Cobra, inklusive nya innovationen Backup-ljus 350.

 

Anmälan, poängsystem och startordning

 

Resultatsystem
Tidigare år har vi använt ett poängsystem för att kora vinnarna i LEDX Cup. Förra året införde vi istället ren sammanlagd totaltid. Detta främst för att underlätta sammanräkningen under ZOOrientering.
 
Med denna metod kan man som deltagare se det totala resultatet live och ha mycket bättre koll inför prisutdelningen.
 
Skulle lika sammanlagd tid uppstå för två deltagare i strid om förstaplatsen vinner den som hade bäst totaltid inför sista deltävlingen.

 

DH21
För att delta i LEDX Cup 2018 anmäler man sig på ordinarie vis genom eventor till alla helgens tre tävlingar. Du kommer då att springa mot övriga som bara springer en eller två tävlingar, men du kommer även få sammanlagt resultat i LEDX Cup. Såkallad ”omvänd startordning” tillämpas i DH21 på ZOOrientering. Detta betyder att den som samlat ihop flest poäng under de två första deltävlingarna startar sist. Sammanlagd segrare i dam- respektive herrklass erhåller varsin pannlampa.

 

DH 10-20
För att delta i LEDX Cup 2018 anmäler man sig på ordinarie vis genom eventor till alla helgens tre tävlingar. Du kommer då att springa mot övriga som bara springer en eller två tävlingar, men du kommer även få sammanlagt resultat i LEDX Cup. Samma resultatsystem som i DH21 tillämpas. Startordningen på avslutande ZOOrienteringen är dock i vanlig tävlingssed lottad i dessa yngre klasserna. Största tävlingsfokus komme ligga på DH14, DH16 och DH21 som bär nummerlappar.

 

DH 35-75
Under 2018 införde vi även prisceremoni för vinnarna av LEDX Cup i veteranklasserna. Det enda som krävs för att delta är alltså att genomföra alla tre tävlingarna under helgen.

 

LEDX

 

LEDX har tillverkat marknadens bäst lysande lampor sedan 2010. Inför säsongen 2014-2015 introducerades tre modeller, Cobra, Mamba och Kaa, alla med högst prestanda i varje klass. Sedan dess har de tre modellerna utvecklats undan för undan och berikats med starkare ljus och kvalitetssäkring. LEDX signum har alltid varit det bästa ljuset, en bred ljuskägla i närområdet och en smalare ljuskägla som når riktigt långt, ungefär som halvljus och helljus på bilen.
 
Kom och se alla lamporna som specialvisas under O-EVENT, vi kommer även att ha några lampor för utlåning under Sprint by Night.

 


Extra lampa lottas ut!

Inte nog med att segrarna i LEDX Cup (DH21) vinner varsin lampa, nu har även alla andra som inte deltar i LEDX Cup (DH35 och uppåt) chansen att bli ägare till en LEDX Cobra. Utlottningen sker under söndagens deltävling, ZOOrientering. Vinnarna presenteras även här på hemsidan. För att vara med i utlottningen måste man fullfölja alla tre tävlingsdagar.

 

Lyckliga utlottnings-vinnare genom åren:
 
2018 LEDX Cobra 6 500
-Sverre Wisløff, Asker SK
2018 ZOOliv-paket
-Knut Ivar Johansen, Sandefjord OK
 
2017 LEDX Cobra 6 500
-Per Olav Andersen, Halden Norge
2017 ZOOliv-paket
-Anders Lövgren, OK Milan
2017 O-Ringenbok
-Mikaela Källstrand, Åmål Ok
 
2016 LEDX Cobra 6 500
-Peter Fors, OK Grip (H45)
2016 ZOOliv-paket
-Margareta Mandinger, Trollhättans SOK (D50)
 
2015 LEDX Cobra 6 500
-Kristina Fors (D45) – OK Grip
2015 ZOOliv-paket

-Ola Nilsson (H45) – Alvesta SOK
 
2014 LEDX Cobra 5 500
-Namnet har tyvärr inte nått fram till webbansvarig
 
2013 ZOOliv-paket
-Catarina Harden (D40) – FK Boken

2013 LEDX Cobra II
-Pedro Lundquist (H50) – Linköpings OK
 
2012 LEDX Cobra
-Karin Freyland (D45) – SOK Aneby
 
2011 LEDX Cobra
-Jonatan Andersson (H14) – Mariestads FK

 

Kommentarer inaktiverade.